Op 20 à 70 kilometer

Camping Frankrijk Aveyron : Rodez se situe à 35Km du camping du lac de Bonnefon
 

Rodez

In Rodez valt de imponerende gotische kathedraal (13e tot 16e-eeuws) te ontdekken, een bouwwerk van rode zandsteen, met een toren van 87 meter hoog. In de stad kunt u verschillende musea bezoeken, waaronder het beroemde museum van Pierre Soulages, de meester van de zwarte kleuren. Rodez ligt op 35 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
Soulages-museum : musee-soulages.rodezagglo.fr

Camping Frankrijk Aveyron : Albi est à 40 km du camping du Lac de Bonnefon
 

Albi

Het bisschoppelijk centrum schaart zich rond 2 middeleeuwse gebouwen, de kathedraal van Sainte-Cécile (de grootste kathedraal van baksteen ter wereld) en het paleis van La Berbie, met het museum van schilder Toulouse-Lautrec (met de grootste publieke verzameling van diens werk ter wereld). Albi, op 40 kilometer van camping Lac de Bonnefon, staat sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een boot over de Tarn-rivier kunt u op originele wijze kennis maken met de stad.
www.albi-tourisme.fr

Camping Frankrijk Aveyron : Belcastel se situe à 35km du camping du lac de Bonnefon
 

Belcastel

Belcastel is één van de “mooiste dorpen van Frankrijk” en kijkt uit over de Aveyron-rivier. Het is een karakteristiek middeleeuws dorpje, met huizen van natuurstenen muren en daken die aan de voet liggen van de in originele staat gerenoveerde burcht. U komt het dorpje binnen via de 15e-eeuwse ezelsrug brug en diens vijf puntgewelven, die u naar de Sainte-Madeleine kerk leidt. Belcastel ligt op 35 kilometer van Camping Lac de Bonnefon.
www.mairie-belcastel.fr
www.plusbeauxvillagesdefrance-aveyron.com

Camping Frankrijk Aveyron : Najac se situe à 45Km du camping du Lac de Bonnefon
 

Najac

Het dorpje Najac kijkt uit over de vallei van de Aveyron en ligt op de route naar Santiago de Compostella. Het vestingdorpje strekt zich uit over een bergrug en is ontstaan uit een 13e-eeuwse burcht die toentertijd de inwoners beschermde tegen gevaar van buiten. Deze militaire ruïnes kunt u bezichtigen tijdens een bezoek aan het kasteel.
Najac ligt op 45 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.aveyron.com

Camping Frankrijk Aveyron : Cordes sur ciel se trouve à 70 km du camping du lac de Bonnefon
 

Cordes sur ciel

Het middeleeuwse centrum van Cordes sur ciel zit verstopt achter de stadsmuren. Flanerend over de steile straatjes kunt u de gotische stijl van de huizen bewonderen. Het is één van de oudste vestingstadjes van de regio Midi-Pyrénées (1222) en gelabeld als Trekpleister.
Cordes sur ciel ligt op 70 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.cordessurciel.fr

Camping Frankrijk Aveyron : Conques se situe à 70Km du camping du lac de Bonnefon
 

Conques

Het dorp en diens abdij liggen op de route naar Santiago de Compostella en zijn internationaal bekend wegens de romaanse architectuur (abdij, fronton van het laatste oordeel, Trésor de Sainte Foy). Conques is één van de “mooiste dorpen van Frankrijk”, is door de regio gelabeld als Trekpleister en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Conques ligt op 70 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.tourisme-conques.fr

Camping Frankrijk Aveyron : Les lacs du Lévézou sont situés en plein coeur de l’Aveyron.
 

Meren van Pareloup/Lévézou

De meren van de Lévézou liggen in het hart van de Aveyron, tussen Rodez en Millau, op een hoogvlakte van gemiddeld 900 meter boven zeeniveau. Het betreffen de stuwmeren van het Franse elektriciteitsbedrijf waar diverse watersportactiviteiten aangeboden worden, zonder de visplekken te vergeten. Rond de meren zijn stranden gemaakt.
www.tourisme-aveyron.com

Camping Frankrijk Aveyron : Villefranche de Rouergue se situe à 60km du camping du Lac de Bonnefon
 

Villefranche de Rouergue

Slenterend door de smalle straatjes van het vestingstadje Villefranche de Rouergue komt u op het centrale plein dat omringd is met booggewelven en waar een indrukwekkende kerk te bewonderen valt. Het stadje is als Trekpleister gelabeld. Elke donderdagmorgen wordt er een grote, gezellige markt gehouden, zowel op het plein als in de straten hier omheen.
Villefranche de Rouergue ligt op 60 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.tourisme-aveyron.com