Op minder dan 20 kilometer

Camping Frankrijk Aveyron : Découvrez Sauveterre de Rouergue à 9Km du camping du lac de Bonnefon
 

Sauveterre de Rouergue

Met diens vestingwerk uit de 13e eeuw, diens bijzonder 14e-eeuwse kerk en diens booggewelven rond het plein, maakt Sauveterre deel uit van de “mooiste dorpen van Frankrijk”. Espace Lapérouse: bezoek aan ambachtelijke werkplaatsen en verschillende zalen over regionale ambachtslieden en artiesten.
Sauveterre de Rouergue ligt op 9 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.sauveterre-de-rouergue.fr

Camping Frankrijk Aveyron : Visitez le château du bosc à 6Km du camping en Aveyron
 

Camjac, het kasteel van Bosc

Het familiekasteel waar de beroemde schilder Toulouse-Lautrec in diens kindertijd elke zomer doorbracht. Vandaag de dag wordt u welkom geheten in de nog origineel gemeubileerde kamers van dit middeleeuwse kasteel door zijn achternicht. De aanwezigheid van Toulouse-Lautrec is tastbaar, mede door de affiches, de lithografie en zijn eerste tekeningen.
Het kasteel van Bosc ligt op 6 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.tourisme-aveyron.com

Camping Frankrijk Aveyron : Parc animalier de 15 ha avec spectacle de fauconnerie, ours, loup en Juillet et Août.
 

Dierentuin van Pradinas

De dierentuin beslaat 15 hectare waar bijna 300 dieren (beren, wolven, lynx, marmotten en meer dan 100 roofvogels, …) wonen. In juli en augustus vinden er shows plaats met valken, beren en wolven.
De dierentuin van Pradinas ligt op 20 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.parcanimalierdepradinas.com

Camping Frankrijk Aveyron : Le viaduc se trouve à 10Km du camping du lac de Bonnefon
 

Viaur-viaduct

Dit treinviaduct is in 1902 gebouwd door Bodin, een leerling van Gustave Eiffel, en bestaat uit een enkelbogige metalen welving. De brug maakt het mogelijk om de Viaur-gorges over te steken en bewerkstelligt daarmee de treinverbinding tussen Carmaux en Rodez. Met zijn lengte van 460 meter is het één van de mooiste bouwwerken van de Franse Spoorwegen. Deze verbinding zou de Ségala uit diens isolement gehaald hebben, met name op agrarisch gebied. Het treinviaduct is opgenomen in het register van Historische Monumenten en ligt op 10 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.aveyron.com/