Op 70 à 115 kilometer

Camping Frankrijk Aveyron : Millau avec son célèbre Viaduc le plus haut du monde à 85 km du camping du lac de Bonnefon
 

Millau

Millau is bekend om diens beroemde Viaduct (de hoogste van Europa), maar biedt nog veel meer verrassingen op het gebied van cultuur, kunst en historie (hoofdstad van de luxe handschoen, de Tempelier- en Hospitalierridders van de Larzac, de kelders van de Roquefort-kaas, de Gorges du Tarn, geliefd door liefhebbers van watersport). Het Viaduct van Millau is gelabeld als Trekpleister en ligt op 85 kilometer van camping Lac de Bonnefon.
www.millau-viaduc-tourisme.fr

Camping Frankrijk Aveyron : Laguiole connu internationalement par ses fabriques de couteaux et son fromage.
 

Aubrac

Op de hoogvlakte van de Aubrac, op de grens van drie departementen (Aveyron, Cantal en Lozère) in het zuidelijke deel van het Centraal Massief, ontdekt men verschillende facetten van het culturele erfgoed: de transhumance van het koeienras Aubrac, het stadje Laguiole, dat internationaal befaamd is door diens messenproductie, door diens kaas (Laguiole genaamd) waarvan de gestremde melk gebruikt wordt om aligot van te maken en door diens skistations en vele wandelpaden.
De Aubrac ligt op 90 kilometer van camping Lac de Bonnefon
www.tourisme-aveyron.com

Camping Frankrijk Aveyron : La place du Capitole en plein coeur de Toulouse, la ville rose, 4° ville de France.
 

Toulouse

Toulouse, ook wel « de roze stad » genoemd, is de vierde stad van Frankrijk. Ze herbergt een rijk, architecturaal erfgoed (Capitole-plein, …) en geeft veel ruimte aan de luchtvaartindustrie (Airbus). Een bezoek aan het luchtvaartcentrum is een aanrader voor jong en oud.
Toulouse ligt op 1u15 van camping Lac de Bonnefon, te bereiken via Albi en de snelweg.
www.toulouse-tourisme.com