Activiteiten buiten de camping

Camping Frankrijk Aveyron : Profiter d’un parcours de santé dans la forêt de la Gamasse.
 

Geniet van buitensport in de nabijheid van camping Lac de Bonnefon.

Op 700 meter van de camping, in het bos De la Gamasse, ligt een bewegingsparcours van bijna twee kilometer met 18 uiteenlopende oefeningen. Dit parcours is erg in trek bij joggers.
De manege 'La grange de la Plane', op 1 kilometer van de camping, biedt pony- en paardrijtochten aan, geschikt voor alle niveaus en leuk voor jong en oud. De tochten worden begeleid door een gediplomeerde animator. Open van maandag t/m zaterdagmiddag in juli en augustus (alleen op reservering).

Camping Frankrijk Aveyron : Parc d’attractions Cap Découverte, situé sur la commune de Le Garric.
 

Op 20 kilometer van de camping ligt de dierentuin van Pradinas, hier ontdekt u een diversiteit aan Europese dieren. Sommige van deze dieren draaien mee in films (beer, wolf, roofvogels...) en zijn daarmee ware sterren van het grote doek. In juli en augustus, evenals in de schoolvakanties en op zon- en feestdagen, zijn er elk uur animaties.

Ontdek het attractiepark Cap Découverte in de gemeente Le Garric (Tarn) op 30 kilometer van camping Lac de Bonnefon, een must voor hen die van sensatie houden. Het park strekt zich uit over 100 hectare midden in de natuur en biedt verschillende sportieve en ludieke activiteiten (reuze tokkelbaan, paint ball, devalkart, sleeën, skatepark, … In juli en augustus elke dag geopend.

Camping Frankrijk Aveyron : La base nautique propose une gamme variée d’activités ludiques et de détente
 

Het Val de Lenne-meer (een waterplas van 17 hectare) en diens oevers van fijn zand, bieden een ideale omgeving om een prettig moment door te brengen met familie of vrienden. Het meer ligt in de gemeente Baraqueville, op 15 kilometer van camping Lac de Bonnefon en in juli en augustus is er een gediplomeerde badmeester aanwezig. Het watersportcentrum heeft verscheidene faciliteiten en biedt een scala aan ludieke en ontspannende activiteiten (sportterrein, petanquebaan, gezondheidsparcours, wandelpaden, gesurveilleerd zwemmen, oriëntatieparcours, picknick plekken). De watersportbasis biedt waterfietsen, kajaks, kano's, surfboards en stand up paddle.

Camping Frankrijk Aveyron : Profitez d’un moment de détente au bord du lac de la Roucarié
 

Op 25 kilometer van camping Lac de Bonnefon kunt u ontspannen op de oever van het Roucarié-meer in de gemeente Almayrac (Tarn). Met 35 hectare water en deels beboste oevers vormt deze plas een groene, mysterieuze omgeving. Bij het vrijetijdscentrum worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals een gezondheidsparcours, spelen voor kinderen, zeilen en roeien... Zwemmen is toegestaan en in juli en augustus is er toezicht van 10 uur tot 19 uur op de Almayrac-oever. Er zijn twee watersportcentra waar men kan roeien, bootje varen, kanoën, waterfietsen, surfen en zeilen. Dieren zijn niet toegestaan op het strand en in het water.

Camping Frankrijk Aveyron : La base de loisir de Najac propose des descentes en canoë-Kayak ou en raft.
 

Het vrijetijdscentrum van Najac (op 45 kilometer van onze camping) is een must voor de liefhebbers van avontuurlijke bomenparcours. Verplaats u van boom naar boom en steek de rivier over met een reuze tokkelbaan midden in de gorges van de Aveyron. Er zijn 7 circuits met hangbruggen, een Tarzan-sprong, een slinger sprong en een tokkelbaan. Geopend van april tot oktober.

Camping Frankrijk Aveyron : Découvrez les activités extérieurs au camping
 

U kunt eveneens genieten van de sensaties van hoogte, het door de lucht scheren en diepte bij het avontuurlijke bomenparcours van Gages/Montrozier op 50 kilometer van camping Lac de Bonnefon. De activiteit is gezinsvriendelijk en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Met 6 circuits, 70 spelen in de lucht en 4 reuze tokkelbanen. Het hele jaar geopend.

De Aveyron stroomt door prachtige, bosrijke gorges en het vrijetijdscentrum van Najac, op 45 kilometer van camping Lac de Bonnefon, biedt afdalingen in kano's, kajaks of wildwaterboten, zodat u deze wilde gorges kunt bewonderen. De rivier biedt op verschillende plaatsen snelstromend water dat voor iedereen toegankelijk is.

In het Tarn-departement biedt het kano- en kajakcentrum van Ambialet (40 kilometer van camping Lac de Bonnefon) drie verschillende huurarrangementen om de Tarn-vallei te bevaren. Een uitstekende manier om het landschap vanuit een originele hoek te beschouwen.

In de Aveyron kunt u in alle vrijheid en zonder inspanning een ludieke tocht maken over een oude spoorlijn. Per spoorfiets of per trein rijdt u door tunnels en over viaducten en ontdekt zo de Cernon-vallei en de hoogvlakte van de Larzac. De activiteit bevindt zich in het oude ridderdorp Sainte Eulalie de Cernon (op 105 kilometer van camping Lac de Bonnefon).